24 uur bereikbaar
Sint-Oedenrode: 0413 47 25 44
Son en Breugel: 0499 46 42 49

Begraven of cremeren?

Begraven

Wordt er gekozen voor begraven, dan is de begraafplaats erg belangrijk. Als er een familiegraf is, is het duidelijk waar de overledene begraven gaat worden. Als dat niet het geval is, moet er een keuze gemaakt worden. Hierbij is het belangrijk te letten op de omgeving en de bereikbaarheid van het graf.

Wij maken gebruik van diverse begraafplaatsen en kunnen u helpen met de keuze van de plaats van het graf. Voor elke begraafplaats gelden andere regels. Ook kunt u bij ons terecht voor informatie over gedenktekens.


Cremeren

Voor een crematieplechtigheid gaan wij naar een crematorium in de regio. Veelal zal de keuze vallen op Uden, Veghel, Rosmalen, Eindhoven, Vlijmen of Heeze. U bepaalt zelf van welke locatie u gebruik wilt maken. Dit betekent dus dat u ook kunt kiezen voor een crematorium elders in Nederland.

Na de crematie zijn er veel mogelijkheden om de as een bestemming te geven. Behalve het verstrooien van de as op land of boven zee, kan de urn met as ook mee naar huis genomen worden of bijgezet worden in een urnenmuur, urnentuin of urnenzuil. Ook is het mogelijk om in een medaillon of ander sieraad een deel van de as bij u te dragen. Wij informeren u graag over de vele mogelijkheden.